Featured

10 facts για τα αμύγδαλα

Είναι γνωστό πως τα αμύγδαλα και η ωμή αμυγδαλόψιχα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή μας. Η φλούδα τους περιέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, που είναι σημαντικές για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνη E, ωμέγα-6, σίδηρο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά στοιχεία για αυτό το δημοφιλές ξηρό καρπό που ίσως δεν γνωρίζατε…

  1. Τα αμύγδαλα συγγενεύουν με τα ροδάκινα!
    Τα αμύγδαλα ανήκουν στην οικογένεια των Prunus, όπως και τα ροδάκινα, τα κεράσια και τα βερίκοκα! Ο καρπός που γνωρίζουμε ως “αμύγδαλο” είναι στην πραγματικότητα ο σπόρος του καρπού. Σε αντίθεση με τους συγγενείς τους, δεν μπορούμε να φάμε την σάρκα του αμυγδάλου.
  2. Τα αμύγδαλα μπορούν να γίνουν γάλα!
    Η συνταγή για γάλα αμυγδάλου είναι εξαιρετικά απλή. Πολτοποιείτε τα αμύγδαλα ή την αμυγδαλόψιχα και προσθέτετε αρκετό νερό. Προσθέστε έναν χουρμά κατά την ανάμειξη για πιο γλυκιά γεύση. Τον “πολτό” που θα περισεψει μπορείτε να τον κάνετε αλεύρι αμυγδάλου ψήνοντάς τον σε χαμηλή θερμοκρασία για μερικές ώρες.
  3. Διατηρούνται για πολύ καιρό!
    Τα ολόκληρα αμύγδαλα με τη φλούδα τους μπορούν να διατηρηθούν έως και δύο χρόνια στο ψυγείο, χάρη στη βιταμίνη E που βοηθά στη διατήρηση της φρεσκάδας τους. Εάν δεν έχετε χώρο στο ψυγείο, αποθηκεύστε τα σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος.
  4. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη!
    Ανά 100g, τα αμύγδαλα περιέχουν 21.1g πρωτεΐνης, καθιστώντας τα έναν από τους καρπούς με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη! Είναι ιδανικά για χορτοφάγους και vegan διατροφές.
  5. Τα αμύγδαλα είναι ευεργετικά για την καρδιά!
    Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη, τα ίδια που βρίσκουμε και στο ελαιόλαδο, τα οποία συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας.
  6. Το αλεύρι αμυγδάλου είναι εξαιρετική εναλλακτική για το σιτάρι!
    Το αλεύρι αμυγδάλου είναι μια νόστιμη και ευέλικτη επιλογή για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη. Επίσης, είναι φτωχό σε υδατάνθρακες και αποτελεί κύριο συστατικό για το μάρτσιπαν.
  7. Είναι φυσική πηγή ενέργειας.
    Το μαγγάνιο, ο χαλκός και η ριβοφλαβίνη στα αμύγδαλα βοηθούν στην παραγωγή ενέργειας και στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Ένα κουτί με αμύγδαλα μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για να σας ανεβάσει όταν η ενέργειά σας πέφτει.
  8. Τα αλεσμένα αμύγδαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για τριμμένη φρυγανιά σε διάφορες συνταγές!
    Μπορείτε να αλέσετε αμύγδαλα και να τα χρησιμοποιήσετε ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική αντί για τριμμένη φρυγανιά. Χρησιμοποιούνται σε διάφορες συνταγές, όπως η επικάλυψη για ψάρι.
  9. Το βούτυρο από αμύγδαλο είναι νόστιμο και θρεπτικό!
    Το βούτυρο αμυγδάλου είναι κρεμώδες και πολύ γευστικό, προσφέροντας μια θρεπτική εναλλακτική στο φυστικοβούτυρο. Μπορεί να προστεθεί σε τοστ, smoothies, σάλτσες ή γλυκά!

Χρησιμοποιήστε αμύγδαλα ή αμυγδαλόψιχα αντί για κουκουνάρια στην πέστο!
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κουκουνάρια με αμύγδαλα στο πέστο, ειδικά όταν ψάχνετε για μια γευστική και χωρίς γαλακτοκομικά εναλλακτική λύση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγγλικά για παιδιά και ενήλικες : Η πρώτη γνωριμία με τη γλώσσα

Γιώργος Δεληγιάννης

Πώς το αμύγδαλο μεταμορφώνει τις συνταγές σας

Γιώργος Δεληγιάννης

Ταξίδια με Μοτοσυκλέτα: Ο Άψογος Συνοδοιπόρος σου

Γιώργος Δεληγιάννης

Παρουσίαση επιχείρησης: S Χορτοκοπτική Βόλου

admin

Infotherm.gr Βόλος: Μύθοι γύρω από την ενδοδαπέδια θέρμανση!

admin

Παιδικά παπούτσια: Εστίαση στην ανάπτυξη του παιδιού

Γιώργος Δεληγιάννης